Sunday, 28 April 2013

#2 Topup GA by NAJAH

ENTRY LEKAT


Topup GA lagi untuk anda semua
dengan syarat yang simple
This GA berlangsung selama 

SEBULAN
28 MARCH 2013 hingga 28 APRIL 2013 

KELAYAKAN :-

Warganegara Malaysia
Ada Blog


SYARAT PENYERTAAN :-

Follow blog NAJAH *bagi yang belum*
Like Fanpage NAJAH *ada di sidebar*
Follow Twitter *bagi yang ada..yg xde its ok*

*syarat yang sudah biasa anda lakukan..very easy*


CARA PENYERTAAN :-

Buat entry in tittle '' #2 Topup GA by NAJAH''
Copy banner dan link ke entry ini
tag ? ohhh.. TIDAK PERLU (^_^)
Mention kan anda pengguna line apa Maxis | Digi | Celcom | or whatever 
*sangat penting ya.. nanti fadzlun nak beli number pin topup*
Hantar link penyertaan di ENTRY INI sahaja *no shoutbox* 


PEMBAHAGIAN HADIAH :-

: 1 Top Referral : 

Topup RM 10 x 1 Person

: Cabutan Bertuah :

Topup RM 5 x 3 Person


 SPONSER :-

no need to LIKE or FOLLOW or CLICK
just say thank you to

FAZLIN NATIN BINTI MOHD YUSOF 
*my mother again.. (^_^)*


TAMAT :- 

28 APRIL 2013 | 11.00 p.m


SENARAI PESERTA

TOP REFFERAL TERKINI 



Tamat sudah Topup GA by Najah


kepada semua yang join Ga najah ini.. 
Topup GA by NAJAH

diucapkan tahniah kerana anda begitu sporting  yekk ! 
thanks banyak banyak yeepp !

para pemenang yang bertuah akan diumumkan pada 
KHAMIS 02/05/2013

alamakkk ! kenapa lambat sangat ??
rilex la.... fadzlun agak bizi la...
sebab isnin selase fadzlun kene pergi 
interview dekat kelantan...
nak sambung blaja..
harap my readers faham ea..


Thursday, 18 April 2013

Susah Nak Online . KENAPE ?


First , bizzy dengan Lesen yang baru ambik .. asyik pegi kelas jek. .sekarang tengah tunggu L keluar.
Second , bizzy dengan segala surat-menyurat apply kemasukan pelajar baru sem 1 .. *ini pening*
Third , penat penat dan penat .. bila dah bizzy dengan semua tu .. penat lah . kan ??



Siapa yang belum join lagi GA falun masih boleyh join .. 
TAMAT 28 APRIL 2013 

#2 TOPUP GA BY NAJAH

Wednesday, 10 April 2013

Big giveaway by mohd zuhri



klik banner to join

5 Top Refferal di cari !
11 Random di cari !!

Hadiah 
Topup RM 30 | RM 20 | RM 10x3 | RM 5x11

JOIN SEKARANG


fast is cepat segmen 1.0


klik banner to join

" fast is cepat segmen 1.0"
berlansung selama dua hari 
9-11 april 2013
jam 12 am 

teaser untuk mini GA dysha nanti.

syarat-syarat

  • tepek banner  ini entry anda dan backlink ke entry ini.
  • tajuk entry "fast is cepat segmen 1.0"
  • follow blog dysha
  • letak link blog dysha dalam bloglist anda [supaya anda alert dengan pengumuman dan tak ada yang kecewa lambat tuntut hadiah)
  • like FB page 
  • klik sini sini dan sini  

hadiah dan pemilihan pemenang.
  • cash Rm10 = 1 pemenang [ top referrel ]
  • 1 notebook ecogreen = 1 pemenang [random ]
  • 2 button badge =2 pemenang [random ]
  • 5 sticker = 5 pemenang [random ]
  • 2 bamboo bookmark = 2 pemenang  [random]

total 11 pemenang

Tuesday, 9 April 2013

Follower #678


Semakin hari kawan blogger semakin bertambah ^_^

Untuk kali ini fadzlun agak berminat dengan nombor follower sekarang iaitu

678 

terima kasih kepada syaabdull


tak dapat nak review banyak-banyak sebab falun tak jumpa link dia (^_^)

tuan empunya diri kalau nampak entry nie sudi-sudi lah tinggal kan link anda ye...

Thursday, 4 April 2013

MEDIA SPINNING | MALAYSIA

*tekan gambar untuk lebih jelas*

HuaHuaHua !

Memang lari dari berita asal

Kesian nenek ^_^

Sumber :- FACEBOOK

AURAT.COM -NEW-



SAYA PILIH UNTUK TUTUP AURAT 


Sila beritahu isteri,anak,girlfriend,adik,emak,kakak,ibu 

mertua dan lain-lain tentang cara menutup aurat yang 

Betul.Tau tak,apa yang perlu dititikberatkan pasal aurat tu ?

 Kepala,rambot,lengan,kaki,baju dan seluar.Beratus 

kelebihan,Beribu ganjaran.Dan paling gila lagi,pahala yang 

diberu sebab menutup aurat adalah percuma !!!


KEMPEN MENUTUP AURAT SATU DUNIA -versi NAJAH-

(^_^)


Ustaz Azhar Idrus | Cikgu Shida -TerPanas-


SUMBER


Sebelum apa-apa, gua nak clearkan disini.., gua tak ada masalah dengan Ustaz Azhar Idrus.., gua juga terhibur dengar keletah Cikgu Shida.., dan gua suka dengar lagu Yuna..

So.., kali ni gua nak sentuh sikit pasal komen Ustaz Azhar Idrus tentang lakonan 'miming' Cikgu Shida didalam Youtube.. Baca kat bawah ni kenyataan dari Azhar Idrus..


Gua setuju bila Ustaz Azhar Idrus kata sebagai seorang pompuan, mereka kena ada rasa malu.. Tak kiralah artis ke.., lawyer ke.., bini Perdana Menteri ke.., kena ada sifat malu beb..

So.. sepatutnya Cikgu Shida tu kenalah terima dengan hati yang terbuka.. Orang kata.., bila ada lagi insan yang sudi nasihatkan kita tu.., tandanya masih ada yang sayang..

Jadi.., jom kita baca luahan hati Cikgu Shida.. Gua prinstcreen khas untuk bacaan korang..

Renung-renungkannn..




*penggunaan kata gua bukan dari Fadzlun*

Cerita nie Fadz share dari BS

Pada pendapat fadz .. we can do anything we want tapi kene ingat 
jangan langgar hukum syara' | islam | dan hukum Allah S.W.T

In the other side .. kita juga kene berfikiran terbuka untuk terima 
nasihat or teguran or ape2 saje yang diberikan ..

(^_^)

Contest Header Paling MeleTOP 2013 BY NurulFHMT!




Klik banner to join
Header Yang Di Pertaruhkan :-




Tag :-

1st Giveaway By Emas Putih

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
 1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
 3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st  Cash RM 30 
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Wednesday, 3 April 2013

Mykedai Movies 2U - Bloglist Xchange



klik banner untuk join sama :)


PROMOTE : SEGMEN SUKA SUKI by SITI ZAWIAH


Kenapa promote ? sebab falun salah seorang dari sponser segmen beliau ^^,



Banyak hadiah yang tawarkan antaranya ialah :-

Tudung Bawal Pelangi x1 by Sisters Shawl
Kerongsang x1 by Zawiah
Topup RM5 x3 by Fadzlun
Topup RM5 Maxis x1 by Anna
Review Blog x5 | Bloglist Blog x5 by Izzati
Bloglist Blog x5 by Wana wazm
Cursor x2 by Wanny Bueno
Keychain Feltcraft x2 | Tupperware-eco Bottle 500ml x1 by Nadia
Topup Maxis @ Celcom x1 by Ain Al-Khawlani
Topup RM5 x5 by Natrah
Topup RM5 x1 by Garage sales
Topup RM3 x2 by Fifi
Skirt x1 by Greenapricot

Pemilihan pemenang menggunakan Mr Random.org
Cepat rebut peluang sementara masih ada ^_^

Tarikh Tamat segmen :-
27 APRIL 2013

Anda berminat untuk Join ?

CLICK HERE

Tuesday, 2 April 2013

MENANG MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER GIVEAWAY - Part 2 by MAK DARA


wah ! sangat tak sangka .. 
sejak akhir-akhir nie blog NAJAH sangat bertuah

kali nie menang dari GA mak dara pulak

THANKS SO MUCH (^_^)

Jom Terjah Jika Anda Bertuah Juga :-

 
|Copyright Reserved to Fadzlun Aqilah | Washed Denim Template |