Monday, 28 January 2013

Kenangan Terindah Yang Terakhir

 
hai readerrss .. malam yang sungguh ==' membosankan ..hari nie baru sempat Falun nak online kan diri...
tadi baru bukak Facebook , Tagged , Twitter , Blog ..sungguh tidak menyenangkan...kenape ?? kenape ?? kenpe ?? Falun pon tak pasti kenapa...tapi yang penting memang sakit hati tahap cipan mase online twitter tadi.. sampai kan terkeluar tweet Falun yang tah ape-ape 
dia dah lupe aku dah ==' mentang2 budak hot&spicy .. memang aku tak layak ada dalam sd/card hidup dia
see ? sangat merepek kan ? tak tawu lah si dia perasan ke tak,,  sekarang Falun cume berani luah kat blog mushuukk Falun nie... sekarang cume ade blog nie je yang masih setia ada dengan Falun.. tak kire ribut petir melanda...blog ni jugak lah yang Falun carikk. tak tawu lah kenapa...malam nie bile online semua siber...macam puihhh aje !! tak tawu lah silap sape...

gua rindu gile dekat lu ! saya rindu gile kat awak ! cek rindu gila kat hang !

dah lame Falun tak borak2 dgn dia.. dia memg budak hotspicy pon... takk kire lah dalam luar siber.. semua orang kenal dia..memang dia lh senang didampingi.. Falun buntu...cemburu pon ade... tapi memg takk patot kan Falun cakap macam nie...kehidupan dia...biarlah dia nak buat ape kan ?? tapi tak tawu lah... mungkin sebab kitorang selalu same2.. tak kire buat ape pon... tapi sekarang...tinggal kenangan jekk... maybe.... terlebih emotional Falun hari ni... tak de dah tempat nak mengadu.... sabar je lah.... mungkin nie satu cabaran untuk Falun kod...
Allah s.w.t tidak akan bagi ujian yang tidak mampu untuk hambanya lakukan 

 

Tuesday, 22 January 2013

Petua Mendapat Anak Soleh/Solehah

macam biase lah.. kerja Falun...tak lain tak bukan..
selalu refresh news feed kat facebook tuwh..almak lomlah...
lepasan sPm...mane ade kerja laen...
ini je lah kerja yang mampu di buat...
tekan...tekan...tekan lagi... 
jumpa pulak petua dekat satu page ni...
macam menarik la jugakk kan... teros kongsi dekat blog nii...
tak salah kan nak kongsi .. ??
♥ Setiap malam apabila anak tidur hendaklah kita wiridkan Ya Latif ke ubun-ubun kepalanya sebanyak yang mungkin atau 100 kali. seterusnya,

♥ Membaca surah al fatihah 1 kali, alam nasyrah 1 kali. Berbisiklah ditelinga anak dengan lembut dan perlahan-lahan ketika dia sedang tidur dengan menyeru kepada nama penuhnya.

♥ Bisikan tersebut hendaklah berupa nasihat, pujian dan perasaan kasih sayang kerana sesungguhnya percakapan kita kepada anak yang sedang tidur itu sangatlah berkesan kepada jiwa dan rohnya.

♥ Ayah dan ibu juga hendaklah selalu menyapu air lebihan wuduk yang ada pada kita misalnya air yang masih basah di tangan ke muka dan ubun-ubun anak.

Doa anak jadi soleh/solehah yang menyejukkan hati dan pandangan:

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَجِنَا وَذُرِّيَّـتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَاماً
(Al-furqan : 74)
kita juga akan menjadi para ibubapa di masa hadapan...
impian sepasang suami isteri memang mahukan anak mereka
menjadi anak yang berbakti kepada mereka
macam-macam lagi usaha yang boleh kita lakukan untuk
mendapat satu kebaikan yang kekal abadi...
yang paling penting, tidak lari dari syariat islam...
Islam is so ooosemmmm lah !!
jangan mudah berputus asa jika usaha tidak
membuahkan hasil..mungkin itu satu cabaran
untuk kita menghadapi nya..

Setia Hujung Nyawa


Hari nie share lagi gambar
dari kecik sampai besar memg suke bergambar







rindu arwah nenek tuwh... dari lahir memang dia yang jage..
mase tu mak keje...
tapi sayang.... mase Falun darjah empat..
dia dah tinggal kan Falun .. :)

Tapi Falun tak pernah lupekan segale kasih sayang yang arwah beri...
suap makan..
mandikan...
tengok hindustan same-same...
jalan satu bandar johor... *dulu la*
beli baju raya same-same...
tolong cabut kan uban... xD
yang paling best sekali mandi same-same...
semua nye same-same kan ???
sampai kan mase dia nazakk...sehingga lah dia pergi dua bulan..
Falun tak henti-henti sakit...
demam jgn cakap lah...asyik berulang jekk .. 
kesian ayah..
tiap malam urut kan kaki la...
tangan la...
ehh,, macam-macam lah ~

indah nye kalau arwah ade lagi ... :')
Ye... sangat indahh ..  

terima kasih  bace entry yang tak seberaapa ini . semoga dirimu bahagia selalu ^^,


Friday, 18 January 2013

Rutin Seharian

assalamualaikum :) 
Haaii ?? hahah
sejak se bulan yg lalu .. sampai lah sekarang ini lah rutin seharian Falun

bangun pagi 
solat subuh
buat sarapan 
basuh baju , sidai baju
curik-curik online
pergi dapur masak
curik-curik online
kerja dia atas kompem siap pukul 11.30
barulah pergi mandi :) hehehe
duduk depan tiwi lipat kain 
barulah buat kerja sendiri .. 
seeee ??? maklumlah ..dudok rumah sorang-sorang...
mak ayah ------> kerja
adik-adik------> sekolah

so...tinggal lah seorang diri dengan kucing sesat yg takk tawu malu nak temankan xD

hahah...just for fun. saaje wat entry nie....tengah bosan sebenarnyee

terime kasih membuang mase membace ^^,

Letak Lagu Dalam Blogskin (billy style)

assalamualaikum :)
ini tutor lagu yang diRequest oleyh orang yang suke makan kulit karipap *inti Falun yg mkn*



haha... TengkuD yang mintak buat kan

----------> start<----------

1)  Pergi SINI untuk cari lagu . taip je kat kotak  search.
2)  Klik lagu yg menjadi Pilihan.
3)  Tengok kotak html embed ctrl-F carik. 
     ------> carik sahaje...bukan copy <------
value="mp3=
4)  Next , tengok gambar di bawah untuk keterangan lanjut




5)  Pastikan code lagu anda bermula dengan  HTTP..... berakhir dengan MP3
6)  Dah copy code lagu...  SILA CHECK IN SINI
7)  Tengok gambar untuk maklumat lanjut


8)  Paste kan code lagu korang yg dah di copy tadi.
9)  Clik generate code
10)  Copy The Generate Code ------> Preview ------> Save
sory la...terlalu panjang...takk tawu  nak pendekkan cam mane .. 

selamat mencube ^^,

Tuesday, 15 January 2013

Facebook Chat Layout

assalamualaikum :)
hai readerss !! hehe ... xD
hari nie excited nak bagi tutor..tapi link aje lah ea..
sebab Falun Buat pon ikut tutor blogger lain..
so...nak ciplak kan HAREMM !! huahua xD

nampak takkk ???





acane ??? best kan ??
Falun dah...Anda bile lagi .. ;)
kalau nak boleyh ikut tutor dekat SINI 

bye - bye !!

Monday, 14 January 2013

Saya Anak Mak

assalamualaikum :)
pagi-II tadi Bukak facebook
macam biase lah 
hobi Falun : Tekan News Feed *banyak kali*
kebawah...bawah...bawah lagi...then bawah... xD
Jumpa Pulak Status nie.. 
      
    Si anak memberikan sehelai kertas kepada si ibu,

    1) Tolong pergi kedai: RM4
    2) Tolong jaga adik : RM4
    3) Tolong buang sampah : RM1
    4) Tolong kemas bilik : RM2
    5) Tolong siram bunga : RM3
    6) Tolong sapu sampah : RM3
    Jumlah : RM17

    Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar di mindanya. 

    Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

    1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
    2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
    3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
    4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
    5) Kos menyediakan makan
    minum,pakaian,dan keperluanmu - PERCUMA
    Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku : PERCUMA.

    Si anak menitiskan air mata lantas memeluk ibunya.Apa pun yg kita buat tidak akan mampu membalas jasa ibu
    kita...


seee ?? Takk Ternilai Kasih Ibu Kita..


Fazlin Natin Mohd Yusof *Sayang Makk*


Cara Nak Reply Senang Jekk *bagi Falun Lah*

    1) Jangan Melawan
    2) Dengar Nasihat
    3) Jadi Anak Soleh/Solehah
    4) Doakan Kebaikan Ibu

*UTAMAKAN IBU , TAPI JANGAN SAMPAI AYAH KECIL HATI*

mesti Faham kan ayat kat atas ni ??
okeyhh.. Gud Luck !! ^^, 

Thursday, 10 January 2013

. tengku seri hidayah .

assalamualaikum :)
okeyh readeerss .. rindu nak pergi sekolah..
sebab ape ?? sebab saye rindu gurlfriend saye .   :'(



let me intro you ,

name : tengku seri hidayah bt tengku muzamir
famous as : dayah | tengkuD
age : same with me
ketinggian : plus minus me 
berat : jauhh beza dengan Falun
keistimewaan : dia cantik..dia manis..dia penyabar..dia superbb..dia pemurah..dia cekal..
secret dia : falun takk tawu..name pon rahsia kan ?? heheh xD

dear TengkuD ,



terima kasih sudi berada dengan saye selama setahun di SMKKSAB ,5 science 2012
terima kasih sudi duduk sebelah saye sepanjang kita dalam 5 science 2012
terima kasih bagi saye pinjam itu pinjam ini daripade TengkuD
terima kasih layan kerenah saye yang tak seberape nie
terima kasih atas semua bekalan yang TengkuD sudi share dengan saye tiap kali waktu rehat *rindu spagetti*
terima kasih atas semua tunjuk ajar mase dalam 5 science 2012



okeyh.. macam annoyy buat entry macam neyh.
tapi inilah kebenaran nye...

saya tag awak TengkuD .

*buat entry nie sambil makan roti cokelat*

Tuesday, 8 January 2013

OHHH NO !

assalamualaikum :)
malam-malam hari yang sunyi lagi sepi nie
yang hanye ditemani bunyik kipas + aircond

dapat pulakk im dari crush yang dah tertinggal bertahun-tahun :(
sangat terkejut...
tahu kenape ?
dalam diam dia pergi STALKER  facebook Falun. >_< malu weyhhh !

hahah...btw..rindu :(
dapat borak sikid jekk tadi...dia bizi katenye...

im pon dia yang bnyk tnye tadi...Falun,, ??
masihh terkejot,, takk tawu nak buat ape..

senang dia tinggalkan kite..senang jugakk lah dia kembali ..

wajarkah ini semua berlaku ?? hanye sekelip mate ??

*MUNGKIN*

Cara Mengatasi Masalah Bosan.

assalamualaikum :)
hai bloggersss !
tahu tak atau ade tak atau nak kongsi tak
cecare nak mengatasi masalah kat bawah nie , dengan


masalah yang kat atas nie,
heheh...same jek kan ??

okeyh....Falun bosan ! tawu kan bosan ??
Falun dudok rumah , *SAYA LEPASAN SPM*

takk tawu nak buat ape dah :(
kerje ?? no, tak nak, lagi lah bosan.

Falun takk ready nak masuk alam pekerjaan ..
kalau boleyh nak STUDY..STUDY...and STUDY..

no time untuk KERJA . ;))

So.. kalau ade cecare...TOLONG SHARE 

*harap sangat-sangat*

Friday, 4 January 2013

Masa Dulu-Dulu

assalamualaikum :)
HaHa excited nak kongsi gambar lame-lame neyh
PLeaseee ! jangan  gelakk depan blog Falun kalau ade yang mncuit hati ;)
Kalau tak tahan , nak gelak jugak... minimize dulu blog Falun :D
HaHa .

So...Enjoy Yours..

Falun mase kecik-kecik neyh. 

Falun tawu comeyl... kankankan ??

warna hitam tuwh kotoran ferimm tau..muke kite suci , haha :D

okeyhh...nie Falun Jugak.. 
takk malu bogel. hahahah
 
|Copyright Reserved to Fadzlun Aqilah | Washed Denim Template |