Sunday, 31 March 2013

Segmen: 300 bloggers



Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam

klik banner to join (^_^)


Top Refferal Terkini #2 Topup GA by NAJAH (UPDATE)

Update :- 7 April 2013 


Terima Kasih kepada  AdamFaiz  sebab ingatkan falun nak buat entry nie
Hampir-hampir je terlupa =='
*click untuk permbesaran*

Top Refferal terkini (31 march 2013) untuk #2 Topup GA by NAJAH 


31 march 2013




Top Refferal terkini (1 April  2013) untuk #2 Topup GA by NAJAH 


1 April  2013



Top Refferal terkini (2 April  2013) untuk #2 Topup GA by NAJAH 


2 April  2013


Top Refferal terkini (7 April  2013) untuk #2 Topup GA by NAJAH 


7 April  2013




Peserta yang tidak tersenarai jangan putus asa 
masih boleh promote untuk jadi TOP !! :)

Kepada sesiapa yang belum join masih lagi dialu-alukan untuk anda
menjoinkan diri ye..

Jangan keliru ya .. ini Topup GA yang Ke-2..

GA nie berlangsung selama sebulan .. lama lagi nak abis (^_^)

TARIKH TAMAT GA :-

28 APRIL 2013


Thursday, 28 March 2013

SENARAI PESERTA #2 Topup GA by NAJAH

Terima kasih kepada yang sudi join #2 GA fadzlun nie .. 
kesudian anda amatlah di hargai :)

tapi yang pelik nye kan .. GA nie tamat 28 APRIL !! 
bukan nya hari nie .. kenapa ramai mention hari nie ?
fadzlun salah taip ke ?
rasa macam tidak ... banyak kali fadz tengok ..

hahah .. ada yang silap tengok barangkali ye ... 

TARIKH TAMAT :-
28 APRIL 2013

kepada para peserta sekalian ..

SEMOGA MENJADI PEMENANG YANG BERTUAH (^_^)

TOP REFFERAL TERKINI

  1. http://misekin.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  2. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  3. http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  4. http://izzam4eva.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  5. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  6. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  7. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -hotlink-
  8. http://leyacasandra.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  9. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  10. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  11. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  12. http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  13. http://eiraaikawa.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  14. http://sangkot24.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  15. http://anislvince.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  16. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  17. http://cheerymessy.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  18. http://kuciputersenyum.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  19. http://spmcandi.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  20. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  21. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  22. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  23. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  24. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  25. http://lunakankasih.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  26. http://www.syuhadasalleh.my/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html *****
  27. http://myrahthesamuraii.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  28. http://www.afieqaisarah.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  29. http://imaneeda.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html *****
  30. http://blogmenang.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  31. http://najahmustapa.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  32. http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  33. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  34. http://aliahmadpunyaanak.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  35. http://izza-sakura.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html *****
  36. http://princesaiziz.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis|umobile-
  37. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  38. http://arnilala.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  39. http://aindonashi.blogspot.com/2013/03/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  40. http://darrulzawany.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  41. http://tomatobey.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -digi-
  42. http://itsnanastory.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  43. http://noraiiiiiin.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  44. http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html *****
  45. http://qasehreena.blogspot.com/2013/04/topup-ga-by-najah.html -maxis-
  46. http://smileymiya.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -digi-
  47. http://rambutgila.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  48. http://nielkpop.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  49. http://sna-aai.blogspot.com/2013/04/topup-ga-by-najah.html#.UV5hIqJHLzl -maxis-
  50. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  51. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  52. http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  53. http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  54. http://misssimple30.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  55. http://dekayangan.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -celcom-
  56. http://sabghina.blogspot.com/2013/04/2-topup-ga-by-najah.html -maxis-
  57. You Maybe... ... 


  • Update 16/04/2013 at 7.52 p.m
  • Link yang diikuti dengan ***** tidak mention guna line apa ..

Friday, 22 March 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

saya di tag untuk join GA ohsemm nie


klik to join

tag :-


senarai sponser

SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd Ridzwan

TAHNIAH untuk NAJAH


okeyh .. sebelum tu nak perkenalkan siapa itu najah ! sebab ada orang tanya .. 
sape najah ?? 

najah itu fadzlun
fadzlun ialah najah ..

hahah bengong sekejap kan ??

nama sebenar ikut surat beranak

FADZLUN 'AQILAH BINTI MOHD FAIDZULLAH

nama timangan dari kecil until now

NAJAH 

so ... dah tawu kan ? 

tapi lebih selesa kalau di sini panggil Fadzlun aje ye .. :)

tamat untuk sesi perkenalan ..

sebenarnya nak kongsi result SPM 2012 yang falun baru ambik semalam

ni nak cerita ni.. falun target 4A 

tapi dpt 3A ... takkpelah.. syukur jugak kan..

subjek yang A tu memg tak di jangka lah kan..

target memg lari betul dari landasan yg sebenar ..

ayah yang tengok pon terlompat dalam pejabat..

ingat lagi dialog ayah

''betul ke nie result najah ??''

hahha .. ape boleh buat...

falun ambik sains tulen ..

BM : B
BI : B
AGAMA : A-
SEJARAH : B
MATH MODERN : A-
ADD MATH : D
REKA CIPTA : A
PHYSICS : C
CHEMISTRY : D
BIOLOGY : D

1A 2A- 3B 1C 3D

BM biasanya A :'(

BI & SEJ selalunya C

ADD MATH | PHYSICS | CHEMISTRY | BIOLOGY
gagal setiap masa

itulah yang ayah terkejut sangat dengan keputusan SPM najah.. 

pas ue falun tanye .. ayah suke ke takk dgn result nie ?

jawapan ayah 

''tak suka TAPI bangge''

yelah.. anak ayah nie takk bpe pandai..tapi result agak pandai

semua subjek lulus...

falun pun agak terkejut dapat lulus semua subjek

ada kawan tu dia dapat 7A tapi 3 gagal .. kesian jugakk kat dia..

btw .. ucapkan lah tahniah untuk saayee (^_^)

hahahh ... !


*kesian korang yang baca.. kejap najah...kejap falun...sabar je ea.. 
terima kasih baca entry nie yang agak poyosss*

PEMENANG Topup GA by NAJAH

Test 1 .. 2 .. 3 .. heheh okeyh2 

sory lambat ...

pertama kalinya TAHNIAH untuk para pemenang !!
Fadzlun yang nak taip pon berdebar-debar nie weyh >_<

SENARAI PESERTA

Pemenang Topup RM 10

25 

Pemenang Topup RM 5

30 | 23 | 11 | 34

kepada pemenang sekalian sila contact Fadzlun di FANPAGE untuk dapatkan
nombor reload anda (^_^)
maklumat yang perlu adalah :-
link entry GA yang telah anda buat sebagai bukti .

selewat-lewatnya | 25/03/2012 | kalau tidak akan diganti dengan pemenang yang lain

TAHNIAH sekali lagi untuk pemenang dan yang tidak
berkesempatan untuk menang jangan risau ...
insyaAllah nanti ada rezeki untuk next GA kalau ada .. 

Wednesday, 20 March 2013

Topup GA Tamat



tamat sudah Topup GA by NAJAH !

tunggu pengumuman para pemenang pada 

22/03/2013

kalau rajin sila bw dan follow peserta lain ye.. 

buat tambah kenalan .. (^_^)


Topup GA by NAJAH

! TAMAT SUDAH !

ATTENTION 

this GA disponser oleh my mom sendiri , sweet kan ?? heheh xD
Bismillahirahmanirahim :) dengan ini GA dilancarkan ..


SYARAT

1) Follow blog ini
2) Like Fanpage Fadzlun *ada di sidebar*
3)Follow twitter Fadzlun *bagi yang ada*

CARA PENYERTAAN

1) Buat entry " Topup GA by NAJAH"
2) Copy banner dan link ke entry nie
3) Nyatakan anda pengguna line apa | maxis | celcom | digi | or whatever
4) bagi link entry anda di comment box entry ini *di shout xkan di layan*

HADIAH

Topup RM 10 x 1 pemenang
Topup RM 5 x 4 pemenang


TAMAT : 30/03/2013 20/03/2013 | 10.00 p.m
PENGUMUMAN PARA PEMENANG : 22/03/2013


SENARAI PESERTA
*Mak kata hadiah akan bertambah kalau ramai yang join  :D*

GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE

Terkini  Due Date : 1 Mei 2013



Hadiah-hadiah untuk peserta
Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2

Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..

Pemenang dipilih dari :
1. Top referrel dapat 2 hadiah
2. Cabutan Tangan

Segmen : Saya Suka Tudung Bawal By SE


klik banner to join

Hadiah.

Tudung bawal
Topup RM 5 
Bloglist
Blog Review
Hadiah Misteri

Deadline 

30 April 2013

*gambar kurang jelas.soryy*

Fadzlun suka pakai tudung bawal sebab :-

senang nak bentuk muka Fadzlun yang comey nie *jangan marah*
banyak gaya kita boleh bentuk walaupun hanya tudung empat segi. (^_^)


#2 - WEEKLY GA BY SHARINA



klik banner untuk join ^_^

Tarikh Penting

Tarikh Tutup - 25 March 2013 
Pengumuman pemenang - 26 March 2013 
GA #3 pada 30 March 2013 - insyallah :)

Saya Ahli Baru MyHeppi.com




Fadzlun baru sahaja menjadi ahli di MyHeppi.com 

harap sape yang ahli juga boleh beri tunjuk ajar dan add la saye..

nak daftar meyh sini

MyHeppi.com

kenapa tetibe berminat mendaftar ??

sebab dia ala2 islamik sikit..

siap ade bagitahu gambar yang tidak tutup aurat serta merta akan didelete ..

best pulak rase.. tu yang daftar.

Tuesday, 19 March 2013

Menang Mega GA ??? SAYA ???


Sangat terkejut bila tengok dekat dashboard entry DJH pasal pemenang GA dia
then bekobar-kobar weyh >_<

tak nak cakap banyak yg belom cek baik pegi tengok cepat kat sini DJH

nak tawu Fadzlun menang apa ??

okeyh nak tanya .. 

Tony Moly tu ape bende ??
hahah .. 
ape-ape pon nak tuntut hadiah. 

Thanks DJH !

TAHNIAH untuk PEMENANG yang lain YA ! (^_^)

Sunday, 17 March 2013

Pengumuman kepada Peserta Topup GA by NAJAH



Siapa yang belom Join sila Klik Banner Ya !!

Tarikh GA dipercepatkan dari 

30/03/2013

kepada

20/03/2013

Terpaksa diawalkan sebab

:- 30/03 kena balik kampung ada majlis keluarga ..risau tak sempat uupdate
nanti kene BASH pulak

:- takut bizi dekat kelantan kemasukan pelajar baru

HARAP DAPAT MEMAHAMI KESULITAN YANG DIALAMI

Hadiah Ditambah daripada

Topup RM 10 x 1 pemenang
Topup RM 5 x 2 pemenang

kepada

Topup RM 10 x 1 pemenang
Topup RM 5 x 4 pemenang

Moh le join reramai yerkk !!

Saturday, 16 March 2013

Tukar Shoutbox !!

ada perbezaan tak ??


nie yang lama ..


nie pulak yang baru ^_^

okeyh now nak bagi tahu kenapa fadzlun tukar

  • tak nak terima link iklan yang haram jadah tu !! 
  • tak nak bagi korang makan duit haram !! 
  • tak nak bagi korang tiket ke neraka !! 



ENTRY NIE KHAS UNTUK ORANG 
YANG SELALU BAGI LINK IKLAN DI SHOUTBOX FADZLUN

kalau ada masalah dengan my shoutbox tolong inform

Hidup Berkongsi Kasih




Apakah yang dimaksudkan dengan ibadah poligami ? 
perkahwinan poligami ?
maksud ibadah poligami dalam perkahwinan ialah
seorang lelaki yang mempunyai empat orang isteri dalam masa yang sama.

perkara ini adalah salah satu sunnah nabi kita Muhammad S.W.A
yang telah diamalkan sejak berkurun lama lagi.

ramai lelaki berkata ini adalah hak mutlak bagi mereka yang memang 
tidak boleh dihalang oleh wanita.

YA ! memang ianya hak lelaki.
tapi hak ini didatangkan dengan syarat dimana syarat ini
yang tidak boleh di patuhi oleh para lelaki.

kalau kita lihat pada era dahulu sebab-sebab poligami dibenarkan adalah untuk :-

  1. membantu ibu-ibu tungal
  2. membantu anak-anak yatim
  3. bagi mengelakkan kejadian maksiat
  4. seks lelaki yang tidak terkawal 
  5. dan sebagainya
tetapi sebagai seorang wanita
mampukah kita untuk hidup bermadu ?
atau dengan kata lain berkongsi kasih | berkongsi cinta | berkongsi segala-galanya

kalau ada wanita seperti itu
memang dijanjikan payung emas di syurga kelak.

pada era langit terbuka ini
kalau si isteri mendengar sahaja suami mahu menikah lagi
sudah pasti cangkul | parang | samurai | kapak
akan terpacak di kepala suami.

kerana apa ya berlaku ??
kerana keadilan
sangat sukar bagi seoarang suami untuk berlaku adil kepada isteri-isteri nya.

adil dengan kasih sayang
adil dengan masa
adil dengan nafkah zahir mahupun batin
adil dengan anak-anak

jadi , kepada para lelaki 
anda mestilah membuat pelbagai persediaan 
untuk hidupkan poligami dalam keluarga 
barulah kehidupan akan berjalan lancar

kepada wanita
sifat sabar memang telah ditanamkan dalam diri kita

Fadzlun sendiri tidak menolak hukum poligami
memang tidak dinafikan ada juga sesetengah lelaki yang berjaya
menghidupkan poligami dalam keluarganya.


*minta maaf kepada para ustaz | ustazah yang membaca jika ada kesalahan fakta.. hanya pendapat dari saya*

 
|Copyright Reserved to Fadzlun Aqilah | Washed Denim Template |