Friday, 7 December 2012

TAK DILARANG KALAU NAK BERDAKWAH

assalamualaikum :)
malam-malam yang shahdu nie
falun nak share sikit ayat-II dari UAI
awak tak kenal sape ??

memang tak gojes lah awak nie
Ustaz Azhar Idruz la .. ~


beliau seorang penceramah yang berasal dari terengganu
falun copy dari twitter dye 
kalau nak follow beliau klik SINI .

1. Nak buat supaya umur kita berkat adalah dengan berzikir, banyak baca Quran, banyak bersedekah, jaga hubungan silaturrahim. 
 
2. Mana2 perempuan yg mendedahkan aurat diluar rumahnya shngga dpt dilihat auratnya oleh mata2 ajnabi maka dia akn brjlan dlm kgelapn d akhrat nnti. 
 
3. Perempuan yang dah terlanjur TAK WAJIB beritahu suami tentang kesilapan yang lalu untuk mengelakkan keruntuhan rumah tangga. 
 
4. Pasangan yang baik itu anugerah, tak perlu berserban mahupun berpurdah. Cukuplah yang selalu membimbing kita ke jalan Allah. 
 
5. Jangan cakap "kubur masing-masing" melainkan kamu mandi jenazah sendiri, pakai kafan sendiri, baca yassin sendiri dan kuburkan diri sendiri. 
 
6. Peperiksaan paling susah ialah peperiksaan dalam kubur nanti. Walaupun dapat soalan bocor, belum tentu lagi kita boleh menjawabnya. 
 
7. Kita semua pernah ada buat dosa. Kita semua tak sempurna. Tapi janganlah jadikan itu alasan untuk terus jauh daripadaNya.
 
8. Buatlah ibumu bahagia selagi dia masih hidup. InsyaAllah hidup kamu diberkati oleh Allah. 
 
9. Allah blum uji umat Islam di Msia dgn bom mcm di Palestin tp bru diuji dgn bola sebiji di tgh padang, 30k org di stadium tak solat. 
 
10. Dapat isteri tak sujud syukur. Dapat anak, kereta & macam2 nikmat tak sujud syukur juga. Bilanya kita sujud syukur? Bila bola masuk gol. 
 
okeyh .
ini sahaje yang dapat falun kongsi kan .
rajen-rajen lah follow falun di twitter.
klik SINI
 

1 comment:

QasehnyaRania said...

hye dik :D

singgah dari

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/12/segmen-aku-gila-blog.html

i follow ;D

 
|Copyright Reserved to Fadzlun Aqilah | Washed Denim Template |